Ersättaren är klar – han blir ny VD för matjätten: ”Fantastiskt”

Axlar hett eftertraktade posten.

Sedan det blev klart att Simone Margulies tar över efter Klas Balkow som vd och koncernchef för Axfoood har Hemköpskedjan, som innehåller Hemköp och Tempo, behövt en ersättare på vd-posten.

Det har man nu, eller rättare sagt från och med den 15 augusti. Då tar nämligen Shoan Etemadi, just nu vice vd och försäljningschef för Hemköpskedjan, nästa kliv på karriärstegen.

Annons

Det har varit ett mycket stort intresse för rollen från såväl interna som externa kandidater, vilket vi självklart tycker är väldigt roligt, och vi har nu landat i att den absolut starkaste kandidaten finns internt inom koncernen. Shoan har gjort ett fantastiskt arbete i sin nuvarande roll som försäljningschef på Hemköp, och har varit högst bidragande till Hemköpskedjans framgång de senaste åren, säger Klas Balkow, avgående vd och koncernchef för Axfood, i en kommentar.

Det är inte bara ett bekant ansikte, utan ett mycket rutinerat namn som ska axla vd-rollen framöver. Redan innan han klev in hos Hemköpskedjan hade han inte mindsre än 15 års erfarenhet bakom sig inom dagligvarubranschen, hos konkurrenter som Ica och Lidl.

Jag är både hedrad och väldigt glad över att ha fått möjligheten att ta mig an rollen som Hemköpskedjans vd. Det ska bli fantastiskt att tillsammans med ledningen och teamen inom både Hemköp och Tempo, och med de många duktiga handlare och engagerade butiksmedarbetare runtom i landet, fortsätta utveckla verksamheten och attrahera ännu fler nya kunder till våra butiker, säger Shoan Etemadi, tillträdande vd på Hemköpskedjan, om nya rollen.

Annons