Estore på väg mot 70 miljoner – skickar 1000 order om dagen

"Har varor överallt".

För drygt ett halvår sedan träffade Ehandel Jimmy Tieu, som är grundare av e-handelsbolaget Estore.nu. Då berättade han om hur han började sin e-handelsresa med endast 500 kronor.

LÄS ÄVEN: E-handelsresan: Från 500 kronor till 35 miljoner på tre år

Annons

När vi idag träffar honom berättar han att bolaget förväntas dubbla förra årets omsättning, det vill säga nå 70 miljoner kronor.

Under det senaste halvåret har Estore ökat försäljningen med 70 till 80 procent, och idag skickar företaget cirka 1000 order dagligen. Men i tak med att e-handelsbutiken växer, växer även bolaget ur sina lokaler. Bara under de senaste månaderna har antalet anställda ökat med 10 personer.

Nu är vi cirka 30 personer på företaget, och vi har verkligen växt ur våra lokaler, säger Jimmy till Ehandel.

Just nu har vi 1500 kvadratmeter allt som allt, och vi har varor överallt. Vi får inte längre plats och det hindrar oss också från att växa ännu mer. Vi har till och med fått sätta 7 personer på lagret, för att vi inte får plats på kontoret. Och vi har fått ta in sju containrar på gården, inför Black Friday och julhandeln, för att få mer utrymme.

Lösningen på detta blev ett nytt lager. Så sent som igår meddelade bolaget bakom Estore att man tecknat avtal om en ny lageranläggning på totalt 6000 kvadratmeter i Helsingborg.

Vi har letat efter en ny plats sedan i maj, så det känns skönt att äntligen ha hittat det vi behöver. Dock vet vi inte vad för lagerlösning vi ska ha än. Flyttar man till en yta som är 4 gånger större än det man har, så vet man inte riktigt hur de ska se ut. Men vi ska undersöka vad som blir bäst.

Den nya lokalen ska börja byggas inom några veckor, och inflyttningen är planerad till våren 2021.

Testar att sälja i Frankrike

Att expandera på nordiska marknaden är idag högt upp på agendan. Förra veckan lanserade Estore en dansk sajt, och när man fått lite fäste i landet kan Finland vara näst på tur, avslöjar Jimmy.

Annons

Idag står utlandsförsäljningen för en fjärdedel av den totala omsättningen och Norge är, bortsett från Sverige, företagets största marknad. E-handeln är översatt till svenska, norska, danska och engelska.

För cirka tre månader sedan började vi sälja via en marknadsplats i Frankrike. Vi har en plan om att expandera dit senare, men nu ville vi bara lära känna kunderna där samt lära oss allt om deras leveranser och fraktsätt.

Annons