Etsy köper upp teknikens svar på dem själva

GrandSt.com, e-handelssajten för prylsjuka elektroniknördar, har fått ny ägare. Etsy som även de fokuserar på unika produkter tillverkade i mindre skala har köpt upp företaget. Båda sajterna kommer att drivas vidare separat, åtminstone den närmaste framtiden.

GrandSt.com lanserades sommaren 2013 och har sedan starten inriktat sig på prylar som inte går att hitta hos de vanliga återförsäljarna. I början av året öppnade man även upp sin plattform så att tillverkare kan ansöka om att sälja sina produkter på sajten.

Grand St. har beskrivits som elektronikens svar på Etsy, och nu har man alltså även blivit en del av företaget. Affären offentliggjordes häromveckan och Etsys vd, Chad Dickerson, kommenterade det hela med att de båda företagens visioner stämmer väl överens.

Annons

– Som vi har sett här på Etsy så är konsumenter allt mer intresserade av unika och innovativa produkter, särskilt när de vet och kan vara inblandade i historien bakom produkten. Samtidigt har det blivit enklare än någonsin för självständiga tillverkare och designers att ta sina idéer till marknaden och hitta en global publik. Grand St. har förstått detta och det är därför vi passar så bra ihop, säger Chad Dickerson.

Fortsätter som vanligt

Medan Grand St. inriktat sig helt på teknik är Etsy och dess användare mer förknippat med konstnärer och olika former av hantverk. Förutom att Etsy nu får tillgång till ytterligare en grupp köpare så finns det de som tror att Etsy kan lära sig en hel del av tekniksajten. Bland annat när det gäller produktutveckling, produktion och handel.

Grand St. har idag åtta anställda, inklusive grundarna Amanda Peyton, Joe Lallouz och Aaron Henshaw, och de kommer alla att ansluta till Etsy. Och som det ser ut för tillfället kommer Grand St. att fortsätta driva sin egen marknadsplats separat.

– Även om detta är ett stort steg för oss som företag, kommer vi endast att göra få ändringar på sajten inom en snar framtid. Vi finns till för att ge er den bästa indie-elektroniken från designers och tillverkare från hela världen, och vi kommer att fortsätta med det, skriver Grand St. på sin blogg.

 

Källa: TechCrunch

Annons
Annons