Ett av fem köp på nätet sker via mobila enheter

M-handeln i Storbritannien fortsätter att växa. Under de senaste tre åren har försäljningen via mobila enheter ökat med 5000 procent och under årets första kvartal skedde ett av fem köp på nätet via smartphones och surfplattor.

Enligt en ny rapport från den brittiska e-handelsorganisationen IMRG, och affärs-och teknikkonsultföretag Capgemini fortsätter m-handeln i Storbritannien att ta andelar. Under årets första tre månader stod den mobila handeln för drygt 20 procent av näthandeln i landet, upp från 15,4 procent jämfört med fjärde kvartalet 2012.

Den mobil trafiken till landets e-handlare ökar också. Under förra årets sista kvartal låg siffran på 24 procent men under årets första kvartal har det ökat till 30 procent. Enligt IMRG och Capgemini beror det på att antalet surfplattor ökat efter julen 2012.

Annons

Mobila enheter snart förstavalet

Den mobila handeln har vuxit i en rasande takt i Storbritannien sedan 2010 då försäljningen via mobila enheter låg på blygsamma 0,9 procent. 2011 stod m-handeln för 4 procent, under 2012 nådde den 12 procent av e-detaljhandeln, och i dag står den för 20,2 procent av försäljningen.

– Mobilt har helt klart förändrat spelplanen för den brittiska e-detaljhandeln. På tre år har m-handeln ökat med svindlande 5 000 procent och står nu för ett av fem online-inköp. De mobila enheterna är på väg att ta över som förstavalet av plattform när det att handla på nätet. Och med de senaste siffrorna är det uppenbart att detta kan vara snabbare än väntat, säger Tina Spooner, informationschef på IMRG.

Källa: IMRG

Annons