Ett e-handelsvalv för dyrgripar: “Förväntas hålla 30 miljarder”

"Framtiden för samlare".

Framtiden är här, enligt Ebay. Marknadsplatsen har nämligen lanserat ett speciellt valv där samlare kan förvara sina produkter. Tanken är att man aldrig mer behöver skicka produkterna med post, såvida behovet att tafsa på varorna inte blir för stort. Då måste man nämligen pröjsa en avgift, upp till 50 dollar, för att plocka ut varan från valvet igen.

Det intressanta här är att produkterna även kan säljas och byta ägare utan att någonsin röra på sig, fysiskt. Det blir lite som en NFT men där produkten faktiskt finns fysiskt, men i Ebays valv.

Annons

Valvet kommer att vara runt 3 000 kvadratmeter stort och man kan bara lagra produkter där med ett värde över 7 000 kronor. Den första produkten som Ebay tar emot är graderade samlarkort, men planen är större än så.

2023 kommer eBay-valvet att utökas till att omfatta ytterligare samlarkategorier och lyxvaror. Inom några år förväntas eBay-valvet hålla upp till 3 miljarder dollar i tillgångar, vilket gör det till ett av de största valven i världen med icke-statliga tillgångar, meddelar Ebay.

Valvet förväntas alltså hålla produkter värda 30 miljarder kronor redan nästa år. Den nya tjänsten ska erbjuda funktioner som autentisering, försäkring, delat ägande och "en skattefri lagringsplats". Detta utöver det uppenbara som omedelbart överförande av ägande.

Detta är verkligen framtiden för samlare, säger Dawn Block, VP Collectibles på Ebay.

Annons