eValent stärks med förvärv – tror på jättekonsolidering

Runar Wahlgren, tidigare VD för plattformen Nordisk e-handel, tror på en jättekonsolidering på tekniksidan inom e-handel. Därför har de skapat eValent, ett skånskt e-handelskluster, som sammanför flera delar i leverantörsledet.

Runar Wahlgren är VD för detta nya leverantörskluster och förutom plattformen Nordisk e-handel så finner man även plattformen Shopitoo, integrationsföretaget Sharespine och hostingbolaget Driftkompaniet.

Bolagen inom eValent är fristånde och konkurrerar fritt med varandra. Men tillsammans ska de kunna erbjuda ett mer enhetligt erbjudande mot kunderna och gissningsvis även mer prisvärt.

Annons

Köper Magentokonsult

Nyligen förvärvade eValent konsultbolaget EcomPartner och har därmed ett mer komplett erbjudande på tekniksidan.

EcomPartner arbetar med större projekt och har specialiserat sig på butikskedjor med fysiska butiker. Exempelvis har man levererat helhets- och Magento-lösningar till Harald Nyborg, Kids&Friends, Phonera, Mustang och Jays.

– eValent har visat att de förstår och tror på vårt koncept och affärsidé. Vi får en huvudägare som har lång erfarenhet inom e-handel, vilket ger oss ett bra stöd att vidareutvecklas. Med eValent som huvudägare får vi ökat fokus på vår kärnverksamhet vilket kommer göra oss ännu mer konkurrenskraftiga, säger Andree Reutergard, grundare och delägare i EcomPartner.

Runar som leder företagsgruppen menar på att det framöver kommer bildas några större aktörer när det kommer till tekniksidan. Jetshop skall till exempel vara på frammarsch och knyter till sig olika bolag kring sin plattform, nu senast Keycrunch som jobbar med annonseringsteknik.

Omsatte 35 miljoner

Evalent jobbar förstås även med att utveckla de bolag som är med i företagsgruppen. Förutom det aktiva ägandet i EcomPartner, Driftkompaniet, Sharespine, Nordisk e-handel och Shopitoo så har de även ett passivt ägande i Fyndiq och det norska kontorshotellet Gründernes Hus.

Tanken med eValent är att skapa en större grupp företag som levererar både generella men också nischade tekniska lösningar till e-handlare. Totalt omsatte gruppen 35 miljoner under 2013. Framöver är ambitionen att växa både organiskt och genom förvärv.

Annons

 

Källa: Press

Annons