Explorio vill ta E-handeln ut i butik

De som använder e-handelsleverantören Nordisk E-handel fick idag ett mycket intressant e-post gällande en ny tjänst kallade Explorio. Företaget bakom denna tjänst har för avsikt att ta e-handeln ut i butik. Nordisk E-handel skriver följande i brevet:

"Nordisk E-handel testar projektet på sina e-handlare innan nyheten sprids för media och övriga e-handeln i världen. Explorios koncept är en världsnyhet som baseras på en kombination av fördelarna med e-handel respektive fysiska butiker. Nordisk E-handels kunder är först ut med att få möjlighet att veta mer och teckna upp sig."

Annons

I informationsbladet för tjänsten står även följande:

"2012 slår vi upp dörrarna till Explorio – tre varuhus med 300 butiker vardera i Malmö, Göteborg och Stockholm. Här erbjuder vi dig en egen fysisk butik och att få det bästa ur två världar."

Vi e-handlare erbjuds att hyra ett litet rum på 20kvm i dessa varuhus för 7000kr/mån. Det finns även möjlighet till att dela personal med andra e-handlare och det ska även ingå exponering i TV-reklam.

Explorio försöker helt enkelt att ta e-handeln ut i varuhus. Vilket knyter samman med den senaste tidens diskussion kring popup-butiker och att få folk att inse e-handelns mångfald.

De som står bakom Explorio ska vara Laholms Sparbank, ALMI, Nordisk E-handel, ett okänt riskkapitalbolag och huvudägarna sägs vara två familjer med god erfarenhet av detaljhandel. Söker man på deras organisationsnummer får man upp det nyregistrerade företaget "Handel möter Handel i Båstad AB" med VD:n John Levy och verksamhetsbeskrivningen lyder:

"Bolaget skall hyra ut lokaler och administrativa tjänster till handelsföretag samt etablera varuhus och driva agentur, importverksamhet inom konsumenthandeln samt därmed förenlig verksamhet."

Vi gissar att de nu vill se hur många som, via Nordisk E-handel, anmäler sitt intresse eller direkt bokar upp ett av dessa "e-handelsrum". Ni kan läsa mer om Explorio på deras hemsida här.

Annons
Annons