Extremt bra julhandel ger NetOnNet svarta siffror

NetOnNet rapporterar förbättrade siffror i deras bokslut för maj 2011 till januari 2012 (9 mån). De har vänt förlustsiffror till vinst och julhandeln skall ha slagit rekord i antal besökare, både i nätbutiken och i deras lagershoppar. Enligt NetOnNet har det varit en "extremt bra julhandel".

Försäljningen skall ha ökat med drygt 20 procent och vinsten ligger numera på 51 miljoner istället för minus 42 miljoner (för samma period året innan). Totalt omsatte de 2173 miljoner kronor under niomånadersperioden.

– Att vi har fler besökare än någonsin, en omsättningsökning på dryga 20% och en rörelsemarginal på 2,3% i en marknad som backar är naturligtvis fantastiskt roligt och ett kvitto på att vårt koncept fungerar och att vi gör rätt saker, säger Karin Sandsjö tillförordnad VD på NetOnNet.

Annons

De meddelar även att lagershopparna gått riktigt bra medans andra fysiska butiker visat sviktande besökstrender. E-handeln verkar bära företaget även om många också handlar i deras lagershoppar. Karin Sandsjö säger att kombinationen är något som uppenbarligen uppskattas av deras kunder.

NetOnNets resultatutveckling, (9 mån, maj 2011–januari 2012):

  • Nettomomsättning: 2173 Mkr
    (1804 Mkr maj 2010–januari 2011)
  • Rörelsemarginal: 2,6% (-2,2%)
  • Resultat före skatt: 51Mkr (-42Mkr)

Fler siffror finner ni här.

Relaterade nyheter:
Actionhjälten Fabian tar ledningen i NetOnNet

Annons