Fajten är över – nu ska CBD-företaget slå 20 miljoner

"Inte så konstruktivt beslut".

Trots en jobbigt start där Läkemedelsverket förbjöd företagets produkter så har Mantle inte gett upp. Företaget överklagade även Läkemedelsverkets beslut men förvaltningsrätten avslog nyligen denna överklagan.

Under processen har dock företaget styrt om från CBD-olja till skönhetsprodukter baserade på oljan. Det största problemet som Läkemedelsverket såg var nämligen oljan och hur den marknadsfördes.

Annons

Ehandels systersajt Influens har nu snackat med grundaren Stina Lönnkvist, och det är uppenbart att företaget inte står stilla.

Under tiden vi väntade på beskedet har vi lanserat mer än 20 hudvårdsprodukter och vi har haft en otrolig tillväxt både omsättnings- och kännedomsmässigt. Vi visste hela tiden att CBD:n skulle bli svår att sälja, så redan från början skulle det bara vara en del av vårt erbjudande. Även om deras beslut inte är så konstruktivt så förstår vi vart de vill komma, men vi kämpar på från vårt håll så länge, säger Stina Lönnkvist till Influens.se.

Tidigare storslagna mål är dock reviderade men bolaget räknar med att trippla omsättningen från i fjol, som låg på 7,6 miljoner kronor. Detta skulle alltså innebära att man passerar 20 miljoner på att sälja sina CBD-produkter.

Så som många bolag i branschen så har vi fått justera förväntningarna efter marknadens utveckling. Vi tror nu att vi kommer att trippla omsättningen vilket fortfarande är mycket, men den totala aggressiviteten har man fått bli lite mer ödmjuk inför, säger hon.

Annons