Fancy satsar på leverans samma dag i 100 städer

Den sociala e-handelsplattformen, som till viss del påminner om Pinterest, satsar på leverans samma dag. Till en början kan kunder i 100 städer världen över nyttja tjänsten men ytterligare expansion är på gång.

Fancy, med huvudkontor i New York, har flera likheter med den digitala anslagstavlan Pinterest. Här kan användare göra listor med saker de gillar, dela dem med sina vänner, men man har också tidigt satsat på att göra det möjligt för dem att köpa produkterna som listas på sajten.

Nu vill man höja shoppingupplevelsen ytterligare och satsar på leverans samma dag. Sedan i somras har det varit möjligt för boende i New York men nu expanderar man tjänsten till 100 städer runt om i världen. 61 städer i USA och ytterligare 39 städer i Europa, Asien och Mellanöstern. Ännu fler städer ska vara på gång inom en inte alltför avlägsen framtid.

Annons

För att göra det möjlig har Fancy inlett samarbete med ett nätverk av distributörer i olika städer runt om i världen. Och för att få hem sin beställning samma dag måste kunden lägga sin order innan klockan 12, om inte, dyker den upp dagen efter.

Ingen billig leverans

Men smakar det så kostar det. För de som behöver få hem sin Gucciväska eller Rolexklocka med kort varsel kostar det 30 dollar, lite drygt 190 kronor, per beställd vara. Men det är inte något som man oroar sig för på Fancy. Företaget har nämligen medvetet siktat in sig på dyrare produkter och de som är villiga att betala för dem.

Fancy säger sig nu ha drygt 10 miljoner användare, en imponerande ökning med 8 miljoner sedan början av året. Man säger sig också generera runt 100 000 dollar i försäljning per dag, men i samband med lanseringen av leverans samma dag nådde Fancy en topp med en försäljning runt 200 000 dollar.

Källa: TechCrunch

Annons