Färsk e-handel fick sätta säljstopp: ”Det har exploderat”

"Bara att bära med sig magen till fabriken och leverera".

För drygt ett år sedan startade Emmy Nordmark sitt e-handelsföretag Enpunkt.se. Där säljer hon naturliga hushållsvaror som tvålar, diskmedel och tvättmedel som tillverkas för hand på familjens ägor i Åskogen utanför Boden i Norrbotten.

Enpunkt.se har sakta men säkert vuxit tills det nu har exploderat, vilket är fantastiskt roligt, säger Emmy Nordmark till Ehandel.

Annons

När coronaviruspandemin slog till och handspriten tog slut överallt ställde Enpunkt om sin produktion till att tillverka handdesinfektionsmedel.

Det är såklart otroligt tråkigt att omständigheterna är som de är i vårt samhälle just nu. Jag funderade på vad jag kan göra för att hjälpa till och det här blev mitt sätt, säger Emmy Nordmark.

Eftersom behovet på handdesinfektion är fullkomligt omättat kändes det givet att se till att möta efterfrågan. När idén väl kläcktes i mitt huvud var det en självklarhet för oss att använda de produktionsresurser vi har för att göra nytta i samhället. Det är inte alla som har en sådan anläggning och därför måste vi som har möjlighet nu verkligen bidra på alla sätt vi kan.

Handspritsflaskorna lanserades i början av april och redan 10 minuter efter att de lades ut på sajten hade Emmy fått in 15 beställningar och 25 delningar på Facebook.

Trafiken till webbshoppen lyfte som en raket. Något jag inte hade räknat med. Där och då hade vi själva handdesinfektionsblandningen klar, men inga flaskor var fyllda och inga etiketter var påklistrade. Vi gör nämligen allt för hand, vi pumpar i handdesinfektion i flaskorna och klistrar etiketter, berättar Emmy och tillägger:

Jag hade satt en försäljningsgräns på 1000 flaskor, som såldes slut på lite mindre än ett dygn. Jag satt till ett på natten och packade alla order.

Efter några intensiva produktionsdagar var Enpunkt ikapp med alla beställningar och kunde leverera de första ordrarna.

Sedan dess har produktionen gått varm och vi fortsätter att leverera hundratals flaskor om dagen. Min ambition med det här var att göra något gott i samhället, inte ta ockerpriser och dra nytta av coronaviruspandemin. Jag ville hålla en rimlig prisnivå men ändå ha en fin design på produkten och ett bra innehåll och det är fantastiskt roligt att se den fina responsen, allt hårda arbete känns verkligen värt det, säger Emmy och avslutar med:

Annons

Försäljningen och trafiken i webbshoppen har ökat extremt mycket, och den fortsätter att öka. Det som är extra roligt är att det blir väldigt mycket merförsäljning på mina andra produkter. Men tajmingen på det här var väl kanske sådär, då jag är höggravid, men samhällsstrukturen är ansträngd och vi behöver tänka nytt och hjälpas åt för att ta oss igenom detta. Då är det bara att bära med sig magen till fabriken och leverera.

Annons