Fejka ett IKEA-rum på videomötet: ”Döljer garanterat diskhögar”

"Tyvärr döljer de inte din pyjamas".

Något som ökat kraftigt sedan Covid-19 slog till är bland annat videomöten. Restriktionerna i landet har skärpts och de som kan och vill jobbar hemifrån. Resor har satts på paus och möten, i jobbet eller privatlivet, har i många fall förflyttats till det digitala rummet.

Vi har många gånger, under den här pandemin, kunnat rapportera att heminrednings- och renoveringsintresset har blivit extra hett, när vi spenderar mer tid i våra hem. Men vad gör vi när det är dags för videomöte och vi inte hinner städa fint hemma? Det har Ikea klurat på.

Annons

Nu har möbeljätten tagit fram en hel del olika färdigstädade rum att ladda ner, och fejka att man sitter i ett helt nytt hem.

Till alla hemmajobbare och studenter som vill dölja klädhögen på sängen och drömma sig bort till ett välstädat vardagsrum. Med våra bakgrundsbilder kan du välja vilket rum du vill till videomötet. De döljer garanterat diskhögar eller att du jobbar från garderoben. Tyvärr döljer de inte din pyjamas.

Det är inte alltid hemmet ser ut som en bild ur Ikea-katalogen. Men nu kan det, skriver möbelföretaget på sajten.

Företaget har även förberett guider till hur man ställer in egen bakgrund på både Zoom och Microsoft Teams oavsett om man använder en Windows- eller Appledator.

Annons