FI följer Moderaterna och öppnar egen webbutik

För några veckor sedan skrev vi om Moderaternas nyöppnade webshop. Detta såg vissa som reklam för Moderaterna. Därför måste vi nu berätta att även Feministiskt Initiativ (FI) följer denna trend. De har också öppnat en egen nätbutik för att dra in pengar och sprida deras budskap. På sin hemsida skriver de följande:

"Shoppa loss och bidra till en bättre värld. Alla pengar som vi får in genom att sälja saker i vår webbutik går till att bekosta vår verksamhet och vår valkampanj 2014. Genom att köpa något i vår butik är du med och bidrar till den feministiska kampen och till en politik där de feministiska frågorna står överst på agendan!"

Annons

Vi måste säga att FI:s webshop har roligare produkter och texter. Vad sägs om en disktrasa med trycket "Feminister har bättre sex" och produkttexten:

"All statistik är entydig. Vem-diskar-idag-argumentationen bryter upp många älskande par. Förutom ett renare kök får du, med den här disktrasan, en sexigt jämställd relation med din partner. Torka bort de dammiga normerna som gömmer sig i hörnen…"

FI ser ut att verkligen vilja sälja då de även har en liten julkampanj på sidan. Om vi fick döma Moderaterna och FI gällande deras e-handel skulle nog FI ta hem vinsten. Båda har dock förmodligen en del att lära när det kommer till näthandel.

Plattformen de använder ska vara baserad på Magento och de använder Posten för frakt och PayPal för betalningar. Ni finner den nya nätbutiken här.

Annons