Fick sparken från Adlibris – här är Johan Klebergs nya jobb

”En betydande del”.

I mars tvingades Adlibris vd, Johan Kleberg, att lämna sin post och företaget med omedelbar verkan, efter cirka fem år på bolaget. Det bestämde nätbokjättens styrelse efter alla problem med logistiken och en förlust på 125 miljoner kronor i fjol.

LÄS ÄVEN: Adlibris vd Johan Kleberg har fått sparken

Annons

Nu har Johan Kleberg tagit sig an nästa uppdrag. Han och hans fru Ebba Kleberg von Sydow har köpt in sig på Bookbinders Design, som tillverkar och designar bland annat tygklädda skrivböcker och fotoalbum. Det rapporterar SvB.

Hur stor andel av företaget som paret har köpt in sig på är dock något som duon inte vill avslöja. Men Johan Kleberg uppger att de har köpt ”en betydande del”.

Johan Kleberg kliver in som vd på företaget och Johan Frestadius, som haft vd-rollen sedan 2001, kommer istället att få ansvara för produktion och produktutveckling.

Jag har varit tjänsteman inom Bonniers i många år och har varit nyfiken på att driva eget, säger Johan Kleberg.

Jag och min fru blir delägare, hon kompletterar mig med sin kunskap inom marknadsföring och produktkännedom.

Varför det just blev det här företaget är på grund av flera anledningar, menar Johan. Han tar bland annat upp att Bookbinders Design både sköter produktutvecklingen och försäljningen själv samt att det är ett globalt företag.

Annons