Finska jätten expanderar i Sverige – här öppnar nästa varuhus

"Självklart är det viktigt för oss att öppna fler".

Den finska varuhusjätten Motonet har tryckt plattan i mattan i Sverige. Än så länge har man bara öppnat en enhet, den i Sundsvall, men betydligt fler är på gång. Under senvåren öppnar man i Örebro. Det ska också bli ett varuhus i Gävle och i dag avslöjar man att det blir ett även i Västerås.

Det ska ligga på handelsområdet Hälla och kommer att mäta 4 700 kvadratmeter, med en kundyta på 2 700 kvadratmeter. Varuhuset kommer att skapa 40 nya jobbtillfällen och öppning är planerad till vintern 2024/2025.

Annons

Att öppna ett varuhus i Västerås har funnits i vår expansionsstrategi och i somras dök denna lokal upp och tack vare ett bra samarbete med Stenhus gick diskussionerna smidigt. Hälla är ett etablerat handelsområde med närvaro av många återförsäljare inom detaljhandeln vilket medför ett jämnt besöksflöde till området, säger Per Edstam, etableringsansvarig på Motonet, i ett uttalande.

Den som har följt Motonets resa i Sverige hittills vet dock att det är mer att vänta. Expansionen fortsätter, men man är också noga med att hitta rätt lägen.

Vi fortsätter att arbeta enligt vår ursprungliga etableringsplan och kommer att öppna varuhus på kommersiellt attraktiva lägen. Självklart är det viktigt för oss att öppna fler varuhus men det är ännu viktigare att de är på rätt plats och med en lokal som möter våra förväntningar och krav, säger Johan Ljung, vd för Motonet i Sverige.

Utöver varuhusen har Motonet även en svensk e-handel, för de som inte kan ta sig till butikerna eller helt enkelt föredrar att shoppa online.

LÄS ÄVEN: Finska kedjans vd: ”Sverige-expansionen – en maratonresa"

Annons