Finska jätten intar Sverige med tredje butik – här öppnar de

"Bara i uppstarten".

Den finska varuhusjätten Motonet har inte gjort någon hemlighet av storsatsningen i Sverige. Nu står det klart att man under sommaren 2024 kommer att rulla ut ännu ett av sina varuhus i landet - det tredje i raden för att vara exakt.

Efter Sundsvall och Örebro har nu turen kommit till Gävle.

Annons

I Gävle kommer vi att bygga ett komplett servicesegment och vi är övertygade att det blir en optimerad kundupplevelse i ett stort varuhus. Gör-det-själv och uteliv är starka segment i upptagningsområdet och här tar man hand om sina fordon, så här tror vi att vi kommer ge en ny dimension av produkt-tillgänglighet till våra kunder, säger Johan Ljung, vd för Motonet AB, i ett uttalande.

Motonet säljer alltså produkter och tjänster för reservdelar och tillbehör för dig som har bil, motorcykel, cykel eller båt. Man har även en stor frilufts- och fiske-kategori.

Och innan de fysiska butikerna är på plats i Sverige, ska man passa på att öppna sin e-handel. Exakt premiärdatum är dock inte officiellt än.

Vi fortsätter vår expansion i Sverige, där vi än så länge bara är i uppstarten av en lång resa. Vårt etableringsarbete för vidare växt fortsätter samtidigt som vi närmar oss tidpunkten då vi kan fira våra första kundmöten i Sverige, säger Johan Ljung.

Annons