Finska logistikjätten köper upp svenska konkurrenten

Växlar upp e-handelssatsningen.

Finska logistikjätten Posti Group går in och köper upp hela aktiekapitalet i Veddestagruppen. Det meddelar Posti-ägda Aditro Logistics, i vilka Veddestagruppen kommer att integreras.

Det här förvärvet är helt i linje med våra strategiska mål och stärker Aditro Logistics position som ledande logistikaktör inom e-handel och B2B, säger Per Zandrén, vd på Aditro Logistics i ett pressmeddelande och fortsätter:

Annons

Veddestagruppens nuvarande kunder kommer att dra nytta av vår teknikdrivna strategi, där automatisering och digitalisering är bärande delar. Aditro Logistics och Veddestagruppen kommer att förbättra logistikkedjan för alla storlekar på bolag inom e-handel, detalj- och dagligvaruhandel. Tillsammans blir vi en one-stop-shop för logistik.

Vad Posti Group fick betala för förvärvet framgår inte. Parterna har nämligen enats om att inte avslöja köpeskillingen. Affären förväntas slutföras under årets första kvartal.

Aditro Logistics geografiska styrka, innovationskraft, erfarenhet och starka huvudägare i Posti Group får oss att tillsammans kunna erbjuda koncept som knyter ihop säcken. Vi kan genom vår kombinerade styrka designa modeller för att lösa utmaningar som idag skapar huvudvärk hos många företag. Det är betydelsefullt för vår fortsatta utveckling att nu ingå i en mycket ambitiös, stark och växande koncer, säger Jonas Eriksson vd på Veddestagruppen.

Veddestagreuppen omsatte runt 187 miljoner kronor under 2020 och har i dag runt 300 anställda.

Annons