Finska miljardbolaget går in i Sverige – 20 miljoner paket

"Ett självklart förstahandsval".

E-handelsleverantören Matkahuolto siktar nu in sig på Sverige. Paketbolaget med 90 år på nacken, och en omsättning runt 100 miljoner euro, tar nu klivet in i Sverige. Bolaget har redan en närvaro i vårt avlånga land men nu vill man bli kända, och standarden för att skicka paket mellan Sverige och Finland.

Välkända bolag som Adlibris, Elgiganten, Matsmart och Proteinbolaget ska redan använda Matkahuolto för att skicka paket till Finland.

Annons

Vi är glada över att accelerera vår tillväxt i Sverige i takt med att e-handeln mellan länderna fortsätter att växa. Vi har redan en hel del internationell verksamhet där vi levererar paket från hela världen till kunder i Finland. Nu vill vi erbjuda även de svenska nätbutikerna våra pakettjänster som finska konsumenter uppskattar och litar på, säger Kati Nevalainen, Director Parcel Services på Matkahuolto.

Bolaget ska vara Finlands näst största pakettjänstföretag och man transporterar 20 miljoner paket årligen. Matkahuolto planerar att öka sin omsättning till 150 miljoner euro fram till 2027, där man alltså hoppas att Sverige kommer att bidra.

Jag är säker på att vårt starka varumärke och vår förstklassiga service kommer att göra Matkahuolto till ett självklart förstahandsval för svenska varumärken som levererar till Finland, säger Kati Nevalainen.

Annons