Avtalen klara: Fixade tidspressen – MQ MarQet spikar sina butikslägen

50 fastighetsägare inblandade.

Efter en rekonstruktion som hann resultera i en konkurs kunde MQ MarQet i maj äntligen meddela att en nygammal ägare hade gått in och räddat bolaget. Sedan dess har modekedjan arbetat med att se över sina butikslägen samt jobbat vidare på att förnya sitt koncept.

LÄS ÄVEN: MarQet laddar för nya butikslägen: "Absolut nödvändigt"

Annons

När det stod klart att familjen Qviberg, Claes-Göran Sylvén samt delar av företagets ledning hade gått in och förvärvat MarQet, som numera heter MQ MarQet, kommunicerades det nästan direkt ut att kedjans butiker skulle minska i antal. Nu har butikerna reducerats från 119 till 90 och nya hyresavtal har tecknats. Den som har genomfört arbetet med att se över butikslägena åt kedjan är Newsec, som erbjuder fastighetsrådgivning åt andra företag. I det här fallet har uppdraget varit att knyta MarQets e-handel närmare butikerna samt att bidra till ökad lönsamhet i bolaget.

Jag är mycket stolt över vår leverans till MQ MarQet som har skett under stor tidspress. Vi har efter dialog med ett femtiotal olika fastighetsägare runt om i landet mitt under pågående coronakris, och dessutom på endast tre veckors tid, lyckats komma i mål med alla dessa avtal, säger Anders Jörnsköld, Head of Corporate Solutions på Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, i ett pressmeddelande.

Även Ingvar Latsson, vd för MQ MarQet, är nöjd med att översynen av butikerna nu är i hamn.

Fastighetsägarna är en viktig partner för oss och här har Newsec hjälpt till att utveckla våra relationer. Newsec har bidragit till att vi får möjlighet att fortsätta den nya resan som inletts för MQ MarQet och vi ser fram emot att befästa vår position som Sveriges största konceptbutikskedja för dam- och herrmode, säger Ingvar Larsson, vd, MQ MarQet AB.

Annons