Fjällkassen saltar sitt utbud och börjar leverera till Idre

Nu kan även Idre Fjälls gäster få sin matkasse levererad direkt till stugdörren. Matkasseföretaget, Fjällkassen expanderar vidare och levererar nu till totalt 16 olika orter i de svenska fjällen. Samtidigt passar man på att erbjuda frukostkassar.

I våras lanserades Fjällkassen, en ny aktör på matkassehimlen. Med lokala råvaror vill man ge fjällsemestrande gäster en sak mindre att fundera på.

Till en början levererade man till 11 olika orter i Vemdalsfjällen och Funäsdalsfjällen, och i mars började man även med leveranser till tre orter i Årefjällen. Nu kan även Idre Fjälls gäster få sin mat direkt hem till stugan.

Annons

– Vi tror att det är på semestern som matkassen gör riktig nytta. Genom vårt nya samarbete med Fjällkassen blir det mer tid för skidåkning och samvaro för våra gäster, säger Sofie Andersson, marknads och försäljningschef på Idrefjäll.

Väljer rätterna själv

I matkassen finns fjällinspirerade rätter med lokala råvaror och traktens delikatesser. Maten beställs innan gästerna åker hemifrån och levereras därefter till dörren i Idre Fjäll på torsdagar och söndagar. Förutom matkasse kan man även lägga till en efterrättskasse eller ostkasse, nytt för årets skidsäsong är frukostkassen som lanseras inom kort.

– Allt fler ser matkassens fördelar. Vi vet att de flesta gärna vill välja vad de äter på semestern och har därför gjort ett annorlunda upplägg med möjligheten att själv välja rätter, säger Anne Olsson på Fjällkassen.

I kassen finns också alla ingredienser som behövs för att laga till de valda rätterna, även salt och peppar.

– Våra kunder kommer ofta till hyrda stugor och lägenheter med tomma skåp. Därför kan vi inte förutsätta att flera av ingredienserna finns hemma utan levererar allt. Vissa varor delar vi upp i mindre förpackningar för att man ska slippa åka hem med det som inte går åt, säger Anne Olsson.

Källa: Press

Annons