Flash sale-sidan Gilt.com öppnar pop-up butik

Den renodlade e-handlaren Gilt.com går i flera andra näthandlares fotspår. Gilt som specialiserar sig på att sälja designermärken till rabatterade priser öppnar en fysiskt butik. Under juli månad kan man fynda bland tusentals artiklar i en tillfällig designer-outlet.

Nyligen berättade vi om Bonobos aprilskämt som slutade med att modebutiken även öppnade fysiska butiker. Något som nu resulterat i sex butiker runt om i USA, och en sjunde är på gång.

Och Bonobos är knappast ensamma om att söka sig ut i den fysiska världen. En annan ”renodlad” e-handlare som nu gör dem sällskap är Gilt.com som startade sin e-handelsbana som en flash sale-sida.

Annons

Förra sommaren lanserades sajten, Gilt Live, en Pinterest-liknande funktion där konsumenter kan se en levande ström av vad andra på sidan köper. Nu provar man ett nytt grepp och öppnar upp en tillfällig butik i Louisville, Kentucky.

Upp till 90 procents rabatt

Butiken ligger inte långt ifrån Gilts största distributionscentral som invigdes 2010 och kommer att vara öppen under en månad. Från den 28 juni till 28 juli är tanken att butiken som fått namnet, The Gilt.com Designer Outlet, ska sälja designermärken med upp till 90 procents rabatt.

– Vi är glada över att utöka vår närvaro i Louisville och föra Gilt.com närmare våra lojala lokala medlemmar, säger Christopher Halkyard, chief supply chain officer på Gilt.com.

Källa: Internet Retailer

Annons