Flyttade till nytt e-handelslager – nu siktar de på 20 miljoner

"Brinner för logistiken".

År 2011 grundade paret Jonas Virsén och Caroline Sundkvist hobbybutiken WS & Company i Tornby i Linköping. Omsättningen har sedan starten ökat med nästan 100 procent varje år, uppger bolaget, och nu läggs allt mer fokus på e-handeln som tagit ordentlig fart. Inte minst i år, då försäljningen väntas växa med 50 procent till 15 miljoner kronor.

Därför gjorde man slag i saken och investerade under hösten i ett nytt lager avsett enbart för e-handeln. Flytten innebar en lager- och packyta som gick från 100 till 500 kvadratmeter för e-handeln.

Annons

Det jag brinner för är logistiken. Att vi nu har delat upp verksamheten mellan fysisk butik och e-handel ger oss en bättre möjlighet att effektivisera och utveckla båda delarna. Detta gör att vi kommer att kunna öka lönsamheten ytterligare, säger Caroline Sundkvist.

I och med det nya e-handelslagret har man även kunna piffa till butiken ordentligt och utöka ytorna i denna från 200 till 320 kvadratmeter. Man har även adderat ny inredning, bättre belysning och ett större sortiment. Man har sedan 2019 också mer än dubblat personalstyrkan från fem, till elva personer. I samband med lagerflytten anställdes också ytterligare två och en ny butikschef rekryterades.

Jag har alltid haft en tydlig vision om vart jag vill nå med WS. Nu har vi byggt de förutsättningarna som vi behöver för att kunna nå dit, säger Jonas Virsén.

Vi har fördubblat lagerytorna med våra egna ekonomiska muskler. Det har varit en tuff tid under flytten, men vi har fått allting att fungera och äntligen kunnat landa. Allt är mer effektivt på alla punkter, det känns jättebra, fortsätter han.

Målsättningen är nu att under 2021 fortsätta tillväxtresan och nå över 20 miljoner i omsättning.

Jag har varit på WS i ett halvår och mycket har hänt under den här korta tiden, det är verkligen ett spännande företag att få vara en del av, säger Vendela Hansson, som gått från rollen som butikschef till verksamhetsutvecklare med fokus på att växa e-handeln.

Det händer mycket och man vet aldrig vad som kommer härnäst. Vi på WS har stora planer, så se upp – här kommer vi, säger Vendela Hansson.

Annons
Annons