Flyttlasset går för e-handlaren – nya lagret inför Black Week

"Magi uppstår".

Flyttlasset går för snabbväxaren Aim'n. Sportklädesvarumärket kan äntligen flytta in i sitt nya lager vid E6:an i Getinge, utanför Halmstad.

Det handlar, föga överraskande, om ett automatiserat sådant och nu får man en helt annan kapacitet och effektivitet inför årets shoppinghögtider, Black week och julhandeln.

Annons

Vi är jätteglada att äntligen vara på plats i Getinge och gå live med vår nya lagerlösning. Med det nya lagret femdubblar vi vår lageryta och tack vare satsningen på automation känner vi oss mer redo för Black week än någonsin. Vi har haft en väldigt kraftig tillväxt senaste åren och den nya lokalen ökar vår kapacitet enormt, säger Anders Gustavsson, Head of Logistics på Aim’n, i ett uttalande.

Lagret mäter 6 000 kvadratmeter, har tio meters takhöjd och drivs delvis av solceller. Invändigt använder man en Autostore-lösning, som levererats av Element Logic. Den innefattar inte mindre än 22 robotar, 6 operatörsportar och 16 000 backar.

Vi ville gärna fortsätta utveckla vår verksamhet från vår hemstad. Getinge är ett bra läge för oss, med skylten mot en av Sveriges mest trafikerade motorvägar och närheten för logistikbolagen. Vi har jobbat mycket med lokala aktörer genom hela projektet, med bland annat MTA som totalentreprenör och pallställ från Halmstadbaserade AJ Produkter, säger Anders Gustavsson.

På samma mark kommer man även att installera sig i ett nytt huvudkontor på 2 000 kvadratmeter. Men den flytten sker i början på nästa år.

Vi ser stora fördelar med att vara och jobba tillsammans mellan teamen och tror att det är i det personliga mötet som magi uppstår. Vi ser fram emot att kunna samla hela gänget från både kontor och lager i början av 2023 i Getinge, säger Anders Gustavsson.

Annons