Foderboxen fixar fryst färskfoder till Fido

Prenumeration på hundfoder har slagit stort utomlands, men nu ökar antalet aktörer som erbjuder hemleverans även i Sverige. I förra veckan smyglanserade Foderboxen som säljer fryst färskfoder med egen utkörning.

Färskfoder har blivit ett allt mer populärt alternativ till det mer vanliga torrfodret. Hittills har det enbart gått att köpa i butik eftersom det är fryst, men med nästan 800 000 hundar i landet finns helt klart en marknad även för hemleveranser.

Därför satsar nu Foderboxen på fryst färskfoder till hundar i form av egen utkörning. I dagsläget levererar man till ett begränsat antal orter i Mälardalen, men får man dagligen förfrågningar från andra orter och planer finns på att öppna upp för fler orter under året.

Annons

– Vi har valt att starta med leverans till ett antal orter i vårt närområde för att bygga upp bra rutiner kring lager och transport. Vi har möjlighet att täcka ytterligare ett antal orter med utgångspunkt från vårt lager i Enköping, och vi kommer att öppna på fler orter löpande utifrån intresse och förfrågningar. Dock finns det en gräns för hur långt bort vi kan leverera och utanför det kan vi på sikt tänka oss att samarbeta med partners som får beställningar genom vår plattform och levererar i sitt respektive område, säger en av grundarna, Peter Långfors.

Kör två turer i veckan

Foderboxen levererar fraktfritt vid beställningar över 1000 kronor, vilket motsvarar ungefär en månadsförbrukning för en stor hund. Är beställningen mindre än så är fraktavgiften 99 kronor.

Varje vecka kör man fasta turer, Uppsala på onsdagar och till Västerås, Enköping, Strängnäs och Eskilstuna på torsdagar. Något som gör att det går bra att beställa små mängder och få leverans ofta om man bara har ett mindre frysutrymme hemma, men ändå vill ge färskfoder.

– Som ägare till en lite större hundras behöver man bära hem kanske 25-30 kilo färskfoder i månaden. Det är tungt, kallt och besvärligt. Vi har tre hundar i den egna familjen och har därför burit hem ganska mycket foder, och det var i det som idén till Foderboxen kom till. Varför skulle man inte kunna få det levererat hem, precis som glass, fisk och matkassar, säger Peter Långfors.

Annons