Foodora rullar ut ännu en Q-handel – fler på väg

”Q-handel kan bli nya normen”.

Matleverantören Foodora fortsätter att storsatsa på sitt så kallade q-handelskoncept. Upplägget går ut på att öppna lokala matlager eller "dark stores" – för snabb hemleverans av livsmedel och andra dagligvaror inom ett avgränsat område. En packning av exempelvis två matkassar tar i genomsnitt tre minuter, enligt bolaget. Den första ”butiken” öppnade i september förra året.

Nu startar Foodora ytterligare en q-handel. Den här gången huserar den i Hägersten strax sydväst om Stockholms innerstad. Och fler ska det bli framöver. Målet är att rulla ut totalt 25 så kallade q-butiker i år.

Annons

Som utlovat fortsätter vi vår expansion. Nu öppnar vi vår elfte butik men redan om ett kort tag öppnar vi ännu fler. Vi kommer ha 25 butiker innan året är slut. Vår styrka är vår infrastruktur som är redo och kan implementeras över hela Sverige. Hemleverans av matvaror inom några minuter kommer bli den nya normen och q-handeln är definitivt här för att stanna, kommenterar Hans Skruvfors, koncernchef på Foodora.

Bolaget erbjuder i dag q-handel i följande städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Norrköping och Uppsala.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!