Foodora ska rädda nyårsafton: “Köpa tester med q-fart”

"Hoppas att vi kan göra skillnad".

Foodoras satsning på q-handel runt om i landet ska nu ge en hjälpande hand till alla som vill testa sig för Covid-19 inför nyårsafton. Företaget börjar omgående sälja självtest för Covid via sin satsning Foodora market, som alltså jobbar med extremt snabba leveranser.

Smittan ökar och vi vill därför öka möjligheten att det ska vara lättare att testa sig. Genom att erbjuda hemtester med snabb leverans, inom 30 minuter, hoppas jag att vi kan göra skillnad. Vi alla befinner oss i samma situation och det är viktigt för mig att vårt bolag gör vad vi kan för att skapa en skillnad, säger Hans Skruvfors, vd på Foodora, i ett pressutskick.

Annons

Leveranserna av testerna ska ske kontaktlöst och de lämnas utanför kundens dörr. Idag finns testerna tillgängliga via Foodora markets i Borås, Göteborg, Hisingen, Linköping, Lund, Skärholmen och Uppsala. Innan nyårsafton ska dock alla Foodora market i Sverige kunna erbjuda snabbtester.

Nyårsafton står inför dörren, och kanske kommer en del personer besöka olika nyårsfiranden. Genom Foodora market kan nu kunder köpa tester med q-fart och snabbt få resultat innan nyårsfirandet, utan att behöva lämna hemmet, säger Hans Skruvfors.

Självtestet görs via topsning i näsan vid misstänkt Covid-19 och resultatet visas efter cirka en kvart.

 

Annons