Foodora-utmanarens etablering närmar sig – öppnar tio stationer

Matleverans inom 15 minuter.

Redan i somras stod det klart att matleveranstjänsten Bolt Market var på väg in i Sverige. Företaget meddelade då att de hade siktet inställt på ett flertal marknader i Europa och att Sverige var en av dem. Ambitionen är enkel; leverans av dagligvaror inom en kvart.

Vi lanserar nu en ny tjänst på Bolt-plattformen där vi sedan tidigare erbjuder taxiresor, elsparkcykelresor samt matleveranser i Sverige. Med Bolt Market skapar vi mervärde för Bolt Food-kunder och erbjuder också ökad flexibilitet för våra Bolt Food-kurirer som vill arbeta, sade Nikolai Zenevitsh, Global Strategic Partnership Manager på Bolt Food och ansvarig för marknaden i Sverige, i en kommentar i somras.

Annons

Med andra ord är upplägget inte helt olikt det q-handelskoncept, som Foodora har rullat ut i Sverige de senaste åren.

I somras hette det att Bolt Markets Sverigelansering skulle ske inom ett par månader, och nu tas åtminstone ett nytt steg på vägen. Fastighetsföretaget Colliers har nämligen gått ut med att Bolt har gett dem i uppdrag att etablera tio så kallade packningsstationer på olika platser i Stockholm.

Kunder som bor i Stockholmsområdet ska kunna få sina matvaror hem till dörren 15 min efter att de lagt beställningen i Bolts egen app, skriver Colliers i ett pressmeddelande.

Det är dock fortfarande oklart när tjänsten kan lanseras. Enligt Colliers kommer konceptet att "rullas ut i Stockholm och åtta andra europeiska städer under de kommande månaderna".

Annons