Foodoras självkörande robot i nästa fas – ”kommer gå väldigt fort”

"Är bara en del i vårt utvecklingsarbete för morgondagens hemleveranser".

Självkörande e-handelsleveranser rycker allt närmare. Foodora, som expanderat aggressivt förra året och fortsatt i samma anda i år, testar bland annat roboten Doora som ska köra hem maten till konsumenterna i urbana miljöer. Testerna ska ha rullat på i positiv anda, så nu inleder man fas 2.

Fas 1 gick väldigt bra och jag har goda förhoppningar för fas 2 som inleds idag. Vi kommer accelerera och implementera Doora när vi får grönt ljus från myndigheter att göra det, då kommer det gå väldigt fort. Under tiden kollar vi på andra projekt inom logistik. Doora är bara en del i vårt utvecklingsarbete för morgondagens hemleveranser, säger John Denbratt, logistikchef på Foodora, till Ehandel.

Annons

Hur många robotar rullar på gatorna i steg 2?

Vi har en robot som just nu testas. Vi kommer nu analysera hur väl Doora fungerar vid upphämtning och leverans, samt samla in feedback för utveckling av självkörande tjänster.

Testerna sker först och främst i Östermalmsområdet, runt Stureplan för att vara exakt, i Stockholm. Snart sker de första beställningarna som sätter Doora på prov på riktigt.

Vi har inledningsvis runt tio personer som kommer få de första testbeställningarna i veckan. Därefter kommer kunder som beställer till adresser runt Stureplan få leverans med robot istället för leveransbud.

Vad beställs det för varor?

Vi kommer främst att testa bland det svåraste som finns, men som vi redan är väldigt bra på, nämligen att leverera varm mat på kort tid, säger John Denbratt.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!