Foodoras snabba offensiv – 1 200 nya tjänster på fem månader

"Vi är mycket stolta".

Foodora har skalat upp i rask takt under pandemin och nu berättar bolaget att alla nya satsningar genererat i 1 200 nya tjänster under årets första fem månader.

Det innebär att man just nu är uppe i runt 5 000 anställda och fler ska det bli. De har nämligen inga som helst planer på att slå av på takten.

Annons

Foodora skapar nya viktiga arbetstillfällen. Att vi löpande expanderar i snabb takt innebär fler anställningar. Idag har vi anställda människor i över 60 städer och finns på över 200 orter och platser runt om i hela Sverige, säger Daniel Gustafsson Raba, logistikchef på Foodora.

Bolaget har under de senaste åren både lanserat och skalat upp sin så kallade q-handelssatsning - snabba hemleveranser från egna dark stores. Man har även lockat till sig en rad retailbutiker på sin plattform, från vilka varor levereras direkt hem till kunderna.

Vi är mycket stolta över vårt bidrag att stärka det lokala näringslivet runt om i landet. Butiker och restauranger får genom Foodoras bredd på tjänster tillgång till en utökad kundgrupp genom våra enorma plattform där vi har tusentals aktiva kunder som de annars inte skulle nå lika smidigt. Den digitala ekonomin är och kommer vara viktig för svensk tillväxt, säger Daniel Gustafsson Raba.

Men de är inte längre ensamma. Även konkurrenterna vill ta upp kampen. Wolt lanserade nyligen blixtsnabba hemleveranser och sina egna dark stores. Även Bolt meddelade i början på året att de lanserar Bolt Market, från vilka hemleverans av dagligvaror ska ske ske inom loppet av 15 minuter.

Annons