Search
Close this search box.
ANNONS

FoodPanda satsar vidare med nytt kapital

FoodPanda satsar vidare med nytt kapital
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

Rocket Internets matbestรคllningstjรคnst FoodPanda har fรฅtt in 20 miljoner dollar i riskapital. FoodPanda som satsat hรฅrt pรฅ tillvรคxtmarknader och som sjรคlva hรคvdar att de รคr marknadsledande i mรฅnga av de lรคnder dรคr koncernen รคr verksam ska nu vรคxa ytterligare.

ANNONS

FoodPanda som รคgs av Rocket Internet meddelade tidigare i รฅr att man lanserat sin tjรคnst pรฅ ytterligare 12 marknader. Bland annat i Kina, Ryssland, Brasilien och totalt fanns man dรฅ i 23 lรคnder vรคrlden รถver. I dag รคr man verksamt i 27 lรคnder och totalt sett samarbetar man med cirka 15 000 restauranger.

Nu har man tagit in lite extra kapital fรถr att vรคxa ytterligare. I en finansieringsrunda har man fรฅtt in 20 miljoner dollar frรฅn bland annat svenska Kinnevik, men รคven ryska Phenom Ventures finns bland investerarna. Det hรคr รคr fรถrsta gรฅngen som det ryska riskkapitalbolaget officiellt investerar i Rocket Internet men man har tidigare puttat in lite extra pengar i bland annat Fab och Hailo.

Ska vรคxa pรฅ befintliga marknader

Men de nya skรถna miljonerna kommer inte bara anvรคndas fรถr att expandera till nya marknader. Man kommer รคven att satsa pรฅ att bygga ut sina verksamhet till nya stรคder i lรคnder dรคr man redan รคr verksam.

โ€“ Vi tรคcker redan vissa stรคder men planerar att expandera till nya. I Ryssland har vi god tรคckning i tre stรคder, men nu ska vi expandera till ytterligare 17. Vi kommer รคven att lansera i fler รถsteuropeiska och asiatiska lรคnder. Vi ser fortfarande en hel del marknader som รคr mycket intressanta fรถr oss, sรคger fรถretagets globala VD, Ralf Wenzel.

ย 

Kรคlla: TechCrunch

Dela artikeln: