Företagstomten rekordökar – för fjortonde gången

"Ser årets resultat som en belöning".

Svenska Presentbolaget, som specialiserat sig på att leverera julklappar till företag, hade ett glimrande 2022. Bolaget ökade sin försäljning med hela 45 procent under fjolåret, från 20 till 29 miljoner kronor. Och man gjorde det med svarta siffror på sista raden.

Resultat, efter finansiella poster, skrivs till 4,7 miljoner kronor under 2022. En ökning från lite mer blygsamma 693 000 kronor föregående år.

Annons

Nytt rekord - igen

Presentbolaget grundades 2008 och är ett dotterbolag till danska Gavefabrikken, som förutom i Sverige även finns representerade i Norge och Danmark. Och man har vuxit till en skandinavisk jätte när det gäller julklappar på företagsmarknaden.

Under fjolåret omsatte bolaget, med Presentbolaget inkluderat, drygt 571 miljoner omräknat i svenska kronor. Samtidigt gjorde man en vinst på cirka 78 miljoner efter skatt. Enligt bolaget själva är det här fjortonde gången man sätter ett nytt omsättningsrekord.

Vi fortsätter att uppleva stor efterfrågan och en gynnsam konkurrenssituation. Verksamhetens organiska struktur i alla tre länderna gjorde det möjligt för oss att hålla priserna stabila och fortsätta att tillhandahålla trygga leveranser medan marknaderna var turbulenta. Vi ser årets resultat lite som en belöning för insatsen i form av stark kundlojalitet, säger ägaren och grundaren Nikolai Kiim.

Annons