Förseningar innan jul – ”redan oberäkneliga”

"Saknas artiklar nästan varje dag".

Nu är det mindre än två veckor kvar till jul. Men bokförlag och leverantörer håller inte vad de har lovat, menar flera amerikanska bokhandlare. Det rapporterar Publishers Weekly.

Leveranserna är redan oberäkneliga. Order är försenade och det saknas artiklar nästan varje dag. Skadenivån, som redan var hög tidigare, kommer inte bara att fortsätta utan troligen öka på grund av att man prioriterar snabba leveranser framför noggrann orderhantering, säger Vivien Jennings, bokhandlare i Kansas.

Annons

Vissa bokhandlare menar att Amazon är anledningen till förseningarna. Men den gemensamma faktorn, mellan bokhandlarna som rapporterar uteblivna leveranser, är att de använder sig av logistikföretaget UPS. Vilken den verkliga orsaken till förseningarna är kan vi endast spekulera kring.

Men anmärkningsvärt är att förseningar redan har börjat inträffa.

Uteblivna julklappar

I fjol missade Adlibris att leverera två procent av beställningarna i tid före jul, vilket den dåvarande vd:n beskrev som "bättre resultat än förra året". Under midsommarveckan i år hade dessutom Adlibris också problem med att leverera i tid. Då sa företagets nordiska försäljningschef att "12 procent får sina böcker senare än vad vi lovat".

LÄS ÄVEN: Adlibris: 2 procent av julpaketen kom inte fram i tid

Annons