Första spadtaget – här är ICA:s nya jättelager: ”Stor stolthet”

Ytterligare en anläggning står klar redan till sommaren.

Det gäller att ha is i magen. Men nu är det dags. I dag måndag sattes spaden i marken. Och därmed var startskottet ett faktum – för ett nytt 23 000 kvadratmeter stort till stort fryslager.

Ica bygger den nya anläggningen intill sitt befintliga lager på Hacksta i Västerås. Totalt går hela kalaset på 1,8 miljarder kronor. Och det är Ica Sverige och Ica Fastigheter som betalar. Hela rasket ska stå klart i början av 2026, och från lagret ska det levereras varor till Ica-butiker i hela landet.

Annons

"Viktigt för vår affär"

Ica har redan en omfattande lagerverksamhet i Västerås – och det är också en av de största i sitt slag i landet med 1 100 medarbetare. Från staden skickar matjätten ut matvaror till alla landets cirka 1 300 Ica-butiker.

Ica har en lång historia i Västerås och det är med stor stolthet som jag idag sätter spaden i marken för nästa långsiktiga investering i staden. Det nya fryslagret är viktigt för vår affär, det stärker varuförsörjningen till Ica-butikerna och säkrar vår konkurrenskraft på marknaden, kommenterar Emma Lindström, logistikdirektör på  Ica Sverige.

Drar ner i Helsingborg

Det nya lagret ska klara av att hantera 22 000 pallar och kommer att ha kapacitet att leverera ut 250 till 300 rullburar per timme för vidare transport till butiker.

Förutom det nya fryslagret ska Ica även satsa på ett nytt varulager i Hacksta. Det blir 13 500 kvadratmeter stort och tar även över en del av blomverksamheten, som i dag huserar i Helsingborg. Men spadtaget till detta lager togs redan i augusti i år och det väntas därför stå klart redan i sommar.

Annons