Första svenska e-handeln att få målen godkända: “En milstolpe”

“Klimatmål som följer Parisavtalet”.

Det svenska nätapoteket Apotea meddelar nu stolt att man blivit den första svenska e-handeln att få sina klimatmål godkända. Det är Science Based Targets, ett internationellt samarbete mellan Carbon Disclosure Project, FN:s Global Compact, World Resources Institute och Världsnaturfonden, som godkänner företags klimatmål. Detta så att de är förankrade i forskning.

Apotea blir därmed del av en grupp på 1 500 bolag världen över som anslutit sig till de globala klimatmålen, baserade på forskning via Science Based Targets.

Annons

Det är en milstolpe för Apotea att vi fått våra klimatmål godkända, vi hoppas att detta ska inspirera våra leverantörer och samarbetspartners att göra samma sak. Ju fler som sätter mål och börjar minska sin påverkan, desto bättre för miljön, säger Apoteas vd Pär Svärdson i ett pressutskick.

"Vetenskapligt förankrat"

E-handlaren har fått sina utsläpp inventerade och igår blev klimatmålen för verksamheten officiellt godkända.

Hållbarhet en viktig del både i Apoteas dagliga arbete och i de mål vi sätter upp för framtiden. Vi är glada och stolta över att Apotea är den första e-handeln i Sverige att få sina klimatmål godkända av Science Based Targets. Det innebär att vår verksamhet har ett vetenskapligt förankrat klimatmål som följer Parisavtalet för att bidra till att minska den globala uppvärmningen, säger Sofia Modig, hållbarhetschef på Apotea.

Annons