Ehandel – Svepet avsnitt 15: Sommarfest vid sundet, danskarna snor vårt smink, Tradera har fått nog – och H&M firar efter soptippen

Ehandel.se har haft sommarfest vid sundet, men Tomas Ledin blir nog ändå aldrig Sveriges Elvis. David tillämpar för övrigt coronaavstånd, efter att ha spridit en ny pandemi(?). Han låter ovanligt burkig i alla fall. 

Sedan: Kicks/Skincity har bytt landslag. Efter norrmännens framfart slukar nu även danskarna välkända svenska varumärken. Var ska det här sluta? Därefter rör vi oss från ett nytt äktenskap – till en purfärsk skilsmässa. Begagnat-plattformen Tradera har fått nog av Sellpy – och kickar ut H&M-ägda secondhandplattformen till andrahandssorteringen. 

Och apropå H&M – som ju har varit på en soptipp i Benin och vänt.  Nu är det dags att korka upp champagnen igen för klädjätten. Vinsten var ovanligt klädsam. Och folkaktien rekordrusar på börsen. Men vad är det som kvittar egentligen? 

Vi blåser sedan vidare över till Olas fundamentala särintresse: Plattformar. Zalando har lackat ur på EU – och tar bjässen till domstol. Vem vinner den ronden? Sedan summerar vi en hejdundrande första säsong av Ehandel – Svepet. Och går ut på ett gitarrsolo. Ola skäms öronen av sig, medan David greppar luftgitarren, i vanlig ordning. Trevlig lyssning och skön sommar önskar vi eder alla. Ehandel – Svepet återvänder i höst!

Lämna en kommentar