Ehandel – Svepet avsnitt 18: AI-stjärna i studion! Så maxar du din e-handel med AI: “Äg framtiden”

David och Ola får den här gången besök av en riktigt tung AI-expert i studion – självaste Karl Lillrud – som föreläser, skriver böcker om och utbildar i vår nya sköna AI-värld runt om i världen. Nyligen snackade han exempelvis om AI och e-handel under en konferens i Saudiarabien. Och det gäller att hänga med. För det går undan nu.

Om den senaste AI-buzzen för runt fem år sedan mest var luddig och uddlös – så tycks den här AI-omgången vara något helt annat. Chat GPT har redan överträffat mångas förväntningar – och nu snackar alla om AI i alla branscher. Inte minst inom e-handeln.

Karl Lillrud reder ut vad du som svensk e-handlare ska fokusera på nu i AI-djungeln – och var AI gör störst nytta. Men hur ska man tänka kring säkerheten? Och vågar man frikostigt dela sin data med alla upptänkliga AI-tjänster som finns idag?

Det blir också en del mer filosofiska utvikningar: Vad kommer egentligen skilja AI från människor i framtiden? Spelar det ens någon roll? Och kommer alla mänskliga människor mest sitta och försöka förmänskliga AI:n? Har AI-dystopiker som fysikern Max Tegmark vissa poänger? Eller står vi återigen inför ännu ett teknikskifte som ger fler jobb än vad det tar?

Ja, DET HÄR FÅR NI HELT ENKELT INTE MISSA. In och lyssna nu vänner – och (o)vänner!

Lämna en kommentar