Fraktjättarna in i heta drönar-uppstickaren: ”De bästa”

"Lösa transportproblem genom samspel mellan drönare".

Ehandel skrev nyligen om att statliga Posten Norge och dess dotterbolag Bring samarbetar med startupen Aviant, som tillverkar drönare. Målet: att testa förutsättningarna för drönarleveranser i Norge.

Nu står det även klart att fraktbolagen har bestämt sig för att investera i Aviant. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Posten Norge har i 375 år legat i framkant när det gäller att ta i bruk ny teknologi och effektivisera leveranser. Investeringen i Aviant ger oss en stor insikt och kunskap i hur vi kan använda ny teknik för snabba leveranser framöver. Samtidigt kan vi som logistikkoncern bidra med värdefull logistikerfarenhet till Aviants fortsatta utveckling, kommenterar Anett Berger Sørli, investment director på Bring Ventures.

"De bästa i Norden"

Drönare är enligt de tre aktörerna ett effektivt transportmedel för varor som inte väger så mycket.

Genom att kroka arm med de bästa i Norden på transport öppnas möjligheten att lösa transportproblem genom samspel mellan drönare och annan traditionell transport. Vi har fått ett väldigt bra intryck av Posten Norge och Bring genom vårt samarbetsprojekt i norska Namsos. Vi är därför riktigt nöjda med att ha med Posten och Bring i den här investeringsrundan, säger Lars Erik Matsson Fagernæs, vd på Aviant.

Vad fraktbolagen går in med i Aviant är inte offentliggjort.

Annons