Fraktjätten beställer 10 000 elfordon och tar andel i tillverkaren

"Världens mest avancerade eldrivna leveransfordon".

Logistikföretaget UPS storsatsar på eldrivna fordon. Utöver att beställa 10 000 elfordon av företaget Arrival så tar man även en minoritetsandel i företaget.

Eftersom världen befinner sig i ett skede med befolkningstillväxt, urbanisering och ökad e-handel såg vi behovet av att samarbeta med globala partners för att lösa både trafikrelaterade problem och miljöpåverkan, säger Juan Perez, CIO på UPS, och tillägger:

Annons

Eldrivna fordon är en hörnsten i UPS hållbarhetsstrategi för leverans i stadsmiljö. Genom att investera i Arrival kan vi tillsammans utveckla design och produktion av världens mest avancerade eldrivna leveransfordon.

"Fått ta del av värdefulla insikter"

En fördel med Arrival sägs vara att de gör många av fordonets delar själva, som chassi, drivlinor, kaross och elektriska kontroller. Designen på fordonen ska även använda många standardiserade delar vilket minskar underhåll och ägandekostnader.

UPS har varit en stark strategisk partner för Arrival. Vi har fått ta del av värdefulla insikter, bland annat hur eldrivna skåpbilar används i det dagliga arbetet och hur man på bästa sätt optimerar fordonen för chaufförerna, säger Denis Sverdlov, vd på Arrival.

De 10 000 eldrivna skåpbilar som UPS nu beställt ska vara särskilt anpassade för bud och leverans.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!