Fraktjätten bygger ny terminal i staden – ”stora volymer”

"Större efterfrågan på frakt och logistik".

Tyska transport- och logistikjätten DHL är heta i Uppsala. Så pass heta att bolaget nu öppnar en ny terminal i staden.

Allt för att möta den större efterfrågan på frakt och logistik från såväl lokala företag som för alla Uppsalabor. Samtidigt skapar nybygget en bättre arbetsmiljö för alla anställda, skriver företaget.

Annons

DHL har sedan tidigare en terminal i Uppsala. Och den har legat där sedan 1940-talet. Men nu är det alltså dags för ny logistikanläggning på samma plats, utmed E4.

Uppsala är en viktig stad för oss och precis som kommunen, vill vi underlätta för Uppsalas företagare att växa. Den nya terminalen på Grafikgatan är perfekt för DHL:s alla kunder och möjliggör för oss att utöka volymer utan att göra avkall på pålitliga leveranser, kommenterar Robert Zander, vd på DHL Freight Norden och Baltikum.

"Hållbart och effektivt"

Med den nya terminalen sker en övergång från en manuell till en automatiserad pakethantering. Den är även utrustad med laddplatser för paketbilar, bergvärme och sedumtak. Solceller ska nu också installeras på taket.

Med den här anläggningen kan vi hantera stora godsvolymer på ett både hållbart och effektivt sätt, vilket kommer gynna såväl befintliga som nya företagskunder och inte minst privatpersoner som nu lätt och smidigt kan hämta ut större paket direkt hos oss, kommenterar Robert Zander.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!