Fraktutmanaren slog 300 miljoner – mer än halverar förlusten

"Stark tillväxt i en tuff marknad".

Logistikföretaget Airmee delger nu sina siffror för fjolåret. Omsättningen ökade med 24 procent i Sverige och nådde 323 miljoner kronor.

Resultatet är inte något att hurra över, men det är en klar förbättring mot 2022 då man tappade runt 100 miljoner. För 2023 går logistikbolaget back med -44 miljoner (EBITDA).

Annons

Det arbete vi inledde för nästan två år sedan med att accelerera mot lönsamhet har gett tydliga resultat. Vi minskade förlusten på justerad EBITDA-nivå kraftigt samtidigt som vi förbättrade vår redan mycket höga leveransprecision, säger företagets vd Elin Morales Härén i en kommentar.

Airmee rapporterar att flest leveranser skedde under Black Week och julen. En period där fraktbolaget såg en omsättningsökning på 33 procent, jämfört med föregående år.

Vi är glada över att kunna visa på ännu ett år med stark tillväxt i en tuff marknad med minskad omsättning för e-handelsbranschen. Vår fortsatta tillväxt och att vi vinner marknadsandelar är ett tydligt bevis på att våra snabba hemleveranser med hög leveransprecision och kvalitet uppskattas av e-handlarna och kunderna, säger Elin Morales Härén.

Annons