Framgångsrika duon skickar tamponger till Ukraina

"Vill såklart bidra med det vi kan".

Allt fler företag vill bidra till Ukraina, som drabbats hårt av kriget. Över 1,5 miljoner människor beräknas vara på flykt och majoriteten är kvinnor. Därför har Amanda Mattsson och Lova Svensson, grundare av Period Pack, tillsammans med filantropen Rebecca Cannerfelt bestämt sig för att bidra på det sätt de kan.

De kommer att skicka ned transporter med tamponger till Ukraina under projektet som fått namnet "Projekt Period Pack".

Annons

Vi som alla andra är otroligt berörda över det som pågår i Ukraina och vill såklart bidra med det vi kan. Trots att hälften av befolkningen behöver mensskydd så var vi rädda för att produkten till viss del kan ha glömts bort. Projekt Period Pack startade för att hjälpa kvinnorna med tillgången till mensskydd. Vi hoppas att mensskydden kan vara tillhjälp för de ukrainska folket, säger grundarna i ett pressmeddelande.

Man hoppas även på att få fler företag med på tåget, så att man kan skicka så mycket som någonsin är möjligt.

Vi räcker ut en hand till alla svenska organisationer nu som i sina verksamheter värnar lite extra om kvinnor och hoppas att ni vill vara med och sponsra detta initiativ. Mens är något som är otroligt jobbigt för många kvinnor och bara tanken att ha det och samtidigt befinna sig i en flyktingkris utan något ordentligt skydd ger mig rysningar, säger Rebecca Cannerfelt.

Annons