Från ICA-handlare till e-handlare – nu firar han över 2500 order

"Jag har ingen tidigare erfarenhet av e-handel".

Den före detta ICA-handlaren Gustav Dellback sådde ett frö - och nu får han skörda tillväxten. Hans e-handel Dellback.se, där man samlar mathantverkare och småskaliga producenter tändes upp i oktober 2020. Och redan nu har man skeppat över 2500 order.

Dellback är gårdsbutiken på nätet där du kan upptäcka nya och gamla favoriter, utan att behöva söka, resa långt eller bunkra upp på semesterresan. Ambitionen är att inspirera till nya smakupplevelser och göra vägen från jord till bord kortare och enklare. Det gör vi genom att synliggöra småskaliga mathantverkare genom vår digitala handelsplats. På så sätt kan varje enskild matproducents varumärke stärkas och växa, säger Gustav Dellback, vd och grundare, i ett pressmeddelande.

Annons

Den nya e-handeln riktar sig både direkt till konsumenter och mataffärer och delikatessbutiker. Målsättningen är alltså att bygga flera försäljningskanaler för att nå ut på ett optimalt sätt. Och som gammal ICA-handlare vet han vilka utmaningar som finns i livsmedelsbranchen.

Jag vet hur svårt det kan vara att köpa in den här typen av sortiment. Viljan finns där, men det faller ofta på grund av tidsbrist och oro för lageruppbyggnad. Att beställa från oss ska vara enkelt och tryggt, samtidigt som man får spjutspetsen från varor som konkurrenterna saknar.

I dag är 200 butiker anslutna. Men det ska bli fler, meddelar bolaget.

Jag har ingen tidigare erfarenhet av e-handel, men vi lär oss att förstå våra kunder och återförsäljare bättre och bättre för varje dag som går. Just nu ligger stort fokus på B2B, samtidigt som vi testar olika vägar för att effektivt nå ut till B2C. Slutmålet är att vi ska vara det självklara valet när man söker den här typen av varor – både som privatperson och företag, avslutar Gustav Delback.

Annons