Från Litauen till Sverige – han blir ny VD hos kedjan

"Ska nu gå in i nästa fas".

Kronans apotek slogs ihop med Apoteksgruppen och bildade en ny jätte på den svenska marknaden. Nu är det dock dags för ett vd-skifte. Erik Sjögren lämnar sin post, efter att ha varit verksam i bolaget sedan 2019.

I hans ställe har Tomas Rupšys utsetts till ny vd och han tillträder redan i dag, onsdag. Han kommer med stora erfarenheter från detaljhandeln och dagligvaruhandeln i Baltikum, Storbritannien och Irland. Han var senast vd för Litauens största dagligvarukedja, Maxima.

Annons

Jag ser fram emot att bli en del av Kronans apotek, som jag ser som en stark organisation väl positionerad för framtiden. När vi övergår från den intensiva integrationsfasen kommer huvudfokus att vara att förbättra den underliggande verksamheten till förmån för våra kunder, medarbetare och i slutändan företagets resultat, säger han om det nya uppdraget.

Kronans apotek passar även på att avtacka sin före detta vd, som lett integrationen mellan Kronans apotek och Apoteksgruppen.

Jag och styrelsen vill tacka Erik Sjögren för hans värdefulla insats och goda samarbete under integrationsfasen och önskar honom stort lycka till med framtida utmaningar. Kronans apotek ska nu gå in i nästa fas och förbättra sin lönsamhet och stärka sin verksamhet på lång sikt. Vi välkomnar vår nya vd Tomas Rupšys som ska leda Kronans Apotek i nästa steg i företagets fortsatta utvecklig, säger Katarina Gabrielson, styrelseordförande för Kronans apotek.

"Är väldigt stolt"

Erik Sjögren själv lämnar också uppdraget med några avslutande ord.

Jag är väldigt stolt över allt vi har uppnått tillsammans som ett nytt team, framför allt hur vi fokuserat på att sätta en stark grund för vår nya företagskultur samtidigt som vi har tagit stora kliv i arbetet med integrationen och affären. Jag vill verkligen rikta mitt djupaste tack till hela organisationen för outtröttligt hårt arbete, på alla våra apotek och på kontoret.

Annons