Från skärm till bord – de startar branschens första e-handel

"Hjälper branschen att undvika byggfel".

Tryckeriet Arkitektkopia startades redan 1951 och erbjuder det mesta inom den grafiska branschen. Företaget, som främst riktar sig till B2B-marknaden, är också välkända inom bygg- och fastighetsbranschen och har i mer än 120 år försett byggföretag med ritningsprint.

Bland annat har man varit delaktiga i byggen som Kaknästornet och Globen i Stockholm, Öresundsbron och Turning Torso i Malmö samt Universeum och Världskulturmuseet i Göteborg. Nu har man lanserat en ny e-handel som ska göra det enklare för byggföretag att ta fram nya ritningar.

Annons

Vi vet att rätt version av ritningar hjälper branschen att undvika byggfel och håller nere kostnaderna. Att snabbt få fram rätt ritningar med rätt färg för olika discipliner, storlek och tilläggsval är viktigt. Dessutom får beställaren hjälp i processen, för att inte glömma något, säger Anette Fredriksson, Försäljnings- och marknadschef på Arkitektkopia AB.

Första i sitt slag

Enligt Arkitektkopia ska deras nya e-handelstjänst, Dinritning.se, vara den första i sitt slag i Sverige. Ritningsbeställningstjänsten kan vid behov automatisera ett flertal val åt kunden, vilket ska hjälpa till att säkerställa rätt format och kvalitet. Men kan även spara såväl tid som pengar åt beställaren.

Det ska vara enkelt, smart och hjälpa till genom att många dokumentinställningar sker automatiskt, men ändå ges beställaren möjlighet att också gå in och ändra sin order på detaljnivå. Nu kan användaren göra sin beställning dygnet runt och skräddarsy sin beställning med olika volymer och leveransställen, säger Anette Fredriksson.

Annons