Från snus till rus – han blir ny vd för vinhandlaren

"Mitt i en expansiv tillväxtresa".

Tidigare i somras kunde Ehandel berätta att Vinotekets dåvarande vd, Niklas Jarl, valt att lämna e-handlaren för en ny roll hos e-handelskoncernen Wesports. Nu står det klart vem som blir hans ersättare.

LÄS ÄVEN: VD:n lämnar e-handlaren – för snabbväxande miljardbolag

Annons

Vinoteket meddelar idag att man utsett Anders Signell till ny vd för bolaget. Han kommer närmast från rollen som kommersiellt ansvarig för snusbolaget Haypp Group.

Jag drivs av att fler ska få uppleva vinvärlden bortom den slentrianmässigt inköpta bag-in-boxen. Vinoteket är ett bra och ansvarstagande komplement där kärleken till vinhantverket kombineras med enkelheten i att hitta och beställa kvalitetsvin. Det är något som svenskarna tydligt efterfrågar och som är här för att stanna, säger Anders Signell.

Suttit i styrelsen

Utöver sin tid på Haypp har Signell även en bakgrund som vd för Onlinepizza, nuvarande Foodora. Samt som e-handelschef för SAS och som ansvarig för dejtingsajten Spray Date. Han är inte heller helt obekant med vinvärlden då han sedan 2022 suttit i styrelsen för just Vinoteket.

Vinoteket är mitt i en expansiv tillväxtresa, där Anders Signells långa erfarenhet av e-handel, att bygga företag och skapa lönsam tillväxt en perfekt kombination. Anders ledarskap och insikter i att utveckla och växa konsumenttjänster på nätet kommer att vara värdefullt för den fortsatta utvecklingen, säger Jonus Bartholdson, styrelseordförande i Vinoteket.

Annons