Från Volvo till NA-KD – ska leda ny satsning: ”Supertaggad”

"Kan göra skillnad på riktigt".

NA-KD växlar upp sitt hållbarhetsarbete. Nu är det dessutom klart vem som ska leda satsningen framåt som CSR Director, nämligen Anna Winde som närmast kommer från Volvokoncernen där hon varit director of corporate responsibility och managementkonsult.

Vi är naturligtvis väldigt glada och stolta över att Anna kommer till oss för att leda vårt arbete mot att bli ett ännu mer hållbart modevarumärke. Vi arbetar i en hög hastighet för att ligga i framkant när det gäller hållbarhet och cirkulärt mode, men också när det gäller hur vi som bolag kan driva positiv samhällsförändring. Annas mångåriga erfarenhet från hållbarhet- och CSR-arbete tillsammans med hennes bakgrund som managementkonsult gör henne till en perfekt rekrytering för att ta vårt bolag till nästa nivå, säger Oscar von Konow, COO på NA-KD i en kommentar om nyförvärvet.

Annons

Hon kommer nu att leda både det strategiska och operativa arbetet med att utveckla NA-KD:s hållbarhetssatsning. Den långsiktiga målsättningen är att göra bolaget helt klimatneutralt till 2025.

NA-KD har sedan start stakat ut sin egen väg i den globala modeindustrin. Jag är supertaggad att bli en del av bolaget och att få leda bolagets hållbarhets- och CSR-arbete, i linje med företagets starka värderingar. Jag är övertygad om att så pass ungt och snabbrörligt bolag som NA-KD kan göra skillnad på riktigt i en bransch som är under förändring, säger Anna Winde.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!