Fransk telekomjätte vidgar sin E-handelshorisont

En av Europas största telekomföretag tar nu steget in på den amerikanska marknaden. Och man gör det med e-handelns hjälp. Den franska telekomjätten Orange har lanserat sin e-handelssajt i USA och Mexiko där man kommer att sälja bland annat smartphones och surfplattor.

Det franska telekomföretaget Orange är ett av Europas största i sin bransch, men i jakt på fortsatt tillväxt letar man sig nu till nya jaktmarker. lanseringen i USA är den första riktiga satsningen i landet från företaget som fortfarande drar in mest pengar på att äga och driva fasta och mobila nät i Europa och Afrika.

E-handelssajten som går under namnet Orange Horizons är en satsning som fokuserar på att sälja smartphones och andra anslutna enheter på marknader där Orange inte är närvarande som en nätoperatör.

Annons

USA och Mexiko

Sedan den första lanseringen, som skedde för 18 månader sedan, har Orange rullat ut Horizons i 19 länder. Nu är det alltså dags för USA där man i dagsläget endast erbjuder nätverkstjänster till företag. Men man ska även lansera i Mexiko, och det kommer att ske med sajter på både engelska och spanska.

Den mexikanska lanseringen kommer att i samarbete med starMedia, en sajt med inriktning på nyheter och underhållning som ägs av Orange. För de amerikanska kunderna kommer man också att erbjuda olika lösningar för de som planerar att resa till Frankrike. Som till exempel ett förbetalt SIM-kort som fungerar när de landar i Frankrike.

Källa: Fortune

Annons