Freddy Sobin är Outnorths nya styrelseordförande

Freddy Sobin har utsetts till styrelseordförande i Outnorth, ett av Skandinaviens ledande e-handelsföretag inom friluftsliv. Han efterträder Staffan Mörndal som varit interimsordförande efter att Lars Nykvist avgått och tillträtt som VD.

Freddy Sobin är idag koncernchef för Consortio Fashion Group och vd på dotterbolaget Halens. Han har tidigare också varit med och startat Tretti.se, suttit i styrelsen för LensOn.com samt varit styrgruppsledamot för Trygg E-handel.

Nu tar han alltså även plats som ny styrelseordförande i friluftsgiganten Outnorth.

Annons

– Vi är mycket nöjda att vi med Freddy får en ordförande med omfattande kunskaper och erfarenheter av online-bolag. Outnorth befinner sig i en mycket snabb tillväxtfas samtidigt som vi har nått en marknadsledande position i vårt segment inom sport och Fritid. Freddy kommer med sin erfarenhet av online-bolag tillsammans med sin erfarenhet inom konfektionsbranschen att tillföra ytterligare spetskompetens till Outnorth, säger Lars Nykvist, VD på Outnorth.

Marknadsledande position

Freddy Sobin är i grunden civilekonom med specialisering inom e-handel. Han är även styrelseordförande i Svensk Digital Handel, branschorganisationen för e-handel och postorder som idag byter namn från tidigare Svensk Distanshandel.

Freddy blev invald i Outnorths styrelse under 2013 och efterträder nu Staffan Mörndal som har varit interimsordförande efter att Lars Nykvist avgått och tillträtt som VD förra året.

– Outnorth befinner sig just nu i en intensiv tillväxt- och mognadsfas och det känns därför extra motiverande att ta över ordförandeklubban för att än närmare stötta och bistå bolaget i dess fortsatta utveckling. Företagets marknadsledande position online kombinerat med den betydande tillväxtpotentialen gör att jag med stor tillförsikt ser fram emot fortsatt arbete tillsammans med VD, ledning och övriga i styrelsen, säger Freddy Sobin.

Källa: Press

Annons