Fulfilment – en allt-i-ett-lösning för webbutiker

Ett ”fulfilment-center” är en facilitet som används för att hantera order och fulfilment av varor, vanligtvis i samband med e-handel eller detaljhandel. När man talar om ”fulfilment” i denna kontext, refererar det till processen med att hantera en order från början till slut. Alltså en komplett lager-, logistik- och returhantering med integreringar till Shelfless plattform. Det innebär delvis att ta emot beställningen till leverans av varan till kunden.

Men fulfillment handlar om mer än bara paketering och leverans av beställningar. Det är en omfattande process som involverar allt från mottagande av varor till lagerhantering, orderhantering och slutligen leverans till kunden. I dessa processer är det extra viktigt med kostnadsbesparingar med hjälp av automationslösningar.
Läs mer om vår fulfilmentlösning här.

En problemfri onboarding

En problemfri och enkel onboarding är avgörande för framgång. Shelfless erbjuder över 40 färdiga integrationer som är klara att använda. Oavsett om du arbetar med e-handelsplattformar, affärsapplikationer eller andra nyckelelement i detta ekosystem, har de lösningar redo för dig.

Läs mer om Shelfless automation och onboarding process här.

Programvara för E-handelfulfilment för webbutiker med olika behov

Vår tjänst är baserad på en e-handels- och fulfilmentprogramvara, som är utvecklad med erfarenhet, kunskap och efterfrågan som utgångspunkt. Vi har en helhetslösning, därför namnet – fulfilment – och vi är självklart digitala med allt vad det innebär.

Vad finns det för fördelar med 3PL-distribution och lagerhantering?

Det finns många uppenbara fördelar med att välja en 3PL-partner för att hantera lager- och logistikdelen. Några av de starka argumenten är att det kan hjälpa onlinebutiker att fokusera på kärnverksamheten och minska bördan av logistik, vilket kan vara tids- och resurskrävande.

Ett bra exempel

Samarbetet mellan Shelfless och Nudient är ingen ny företeelse. Under åren tillsammans har Nudient växt från att vara en startup till att expandera över världen. Nu planeras en betydande utveckling i samarbetet med Shelfless, då partnerskapet når en ny dimension i beslutet att flytta Nudients tyska lager till Shelfless anläggning i Sverige.

Nudient är en framstående e-handlare specialiserad på mobilskydd och tillbehör. Genom åren har Shelfless tillsammans med Nudient kontinuerligt optimerat logistik, lager och frakt utefter Nudients affär och flöde. Senast 2022 gjordes en intern flytt från Shelfless lager i Habo till det högoperativa lagret i Borås där automation tillsatts i alla led för ett än mer optimerat flöde.

När vägarna korsades 2016 var det en e-handelsstartup, och nu fortsätter resan tillsammans ut över Europa. Det fortsatta partnerskapet markerar en spännande fas av tillväxt:

”Vi ser fram emot att fortsätta utveckla Nudients samarbete med Shelfless! Den här lagerflytten innebär inte bara en ändring av lokal, utan öppnar upp för många nya möjligheter.” säger Pontus Krusing, Nudient.

Kostnadseffektivitet

Genom att outsourca logistikaktiviteter kan din onlinebutik minska kostnaderna genom att undvika behovet av att bygga och underhålla eget lager och transportinfrastruktur. Som 3PL-leverantör kan man dra nytta av optimerade processer, vilket också påverkar ekonomin positivt.

Förutom de nämnda tjänsterna, som vi är mest kända för, erbjuder Shelfless också några tjänster som säkerställer att du får en problemfri relation till oss och våra system. Läs mer om vad detta inkluderar!

Kontakta oss för att få rådgivning kring kostnadsbesparingar här.