Funnits i 131 år men vägrat e-handel – går nu i konkurs

Hoppas på att någon räddar dem i sista stund.

Vallinska bokhandeln i Flen har sålt böcker i 131 år, men nu är företaget inne på sitt sista kapitel. Det rapporterar flera medier.

Ägarparet, Torbjörn och Caroline Lindh, tog över företaget den första januari i fjol och hoppades på att öka försäljningen och få bokhandeln att bli lönsam.

Annons
Annons

Vi har inte lyckats få till den omsättningsökning som krävs för stabil lönsamhet, trots att vi inte tappar i omsättning. Vi har gjort allt, efter vår bästa förmåga, för att förändra bokhandeln både genom att uppgradera sortimentet men också interiören för att skapa översikt och en välkomnande atmosfär, skriver företaget på sin Facebook-sida.

Anledningen till varför bolaget tvingas att stänga anges vara den hårda konkurrensen från e-handel, ljudböcker och dagligvaruhandeln.

Ica-butiken här bredvid säljer ibland böcker billigare än vad vi kan köpa in för och de säljer även kontorsmaterial, säger Torbjörn Lindh till SvB.

Tills den sista september kommer utförsäljningen att pågå, sedan ska företaget vara ute ur lokalerna. Men paret har ett hopp om att någon som vill driva butiken vidare dyker upp innan sista september, eller att någon köper upp lagret.

Vi har gjort allt vi kunnat för att rädda kvar en av Flens sista butiker men vi känner att vi inte har möjlighet att fortsätta. Nu ska vi försöka avsluta med flaggan i topp och än så länge finns det hopp om att någon kanske tar över, skriver paret på Facebook.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!